Пинзеник: Для подолання кризи треба додатково допомогти споживанню і запровадити дотування кредиту на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: Для подолання кризи треба додатково допомогти споживанню і запровадити дотування кредиту на житло

Казна та Політика
1187
Для подолання кризи однієї рекапіталізації банків замало - треба додатково допомогти споживанню і запровадити пряме дотування кредиту на житло, вважає екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.
"Я не розумію законів, які розглядаються в парламенті, про підтримку суднобудування, автомобілебудування. Що це дає? Зробіть хоч на десять тисяч більше автомобілів, та який у цьому сенс, коли немає покупця? Адже проблема зараз не в виробництві, а в споживанні", - відзначив він.
За словами екс-міністра фінансів, окрім банківського сектору, який потребує якнайшвидшого оживлення і відновлення кредитування, необхідно відновлювати споживання в тих секторах, де стався найбільший обвал - металургії та будівництві. Зокрема, він переконаний, що Україна має достатньо потужностей для нарощення виробництва на металугійних підприємствах, необхідно лише вирішити питання із замовником.
"Каналізаційні труби міняти треба? Мало не щодня чуєш про те, що в Україні щось десь провалилося, всі міста стоять на трубах погнилих. Трубне виробництво споживає багато металу, тому це поштовх для відновлення обсягів на металургійних підприємствах. Або візьмімо будівництво ліній електропередачі. З одного боку, значний економічний ефект для енергетики, з іншого - знов-таки зросле споживання металу", - зазначив Пинзеник.
Окрім того, на його думку, у кризовій ситуації доцільним було б запровадити пряме дотування кредиту на житло, наприклад, на два роки.
"Якщо людина бере кредит, то в перший рік 20% тіла кредиту гасить уряд. Треба дати секторам поштовх до зростання, і ці заходи дадуть ланцюговий ефект", - запропонував він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас