Пинзеник: Спад ВВП у першому кварталі 2009 року перевищів масшатаби спаду в період інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: Спад ВВП у першому кварталі 2009 року перевищів масшатаби спаду в період інфляції

Казна та Політика
566
Спад ВВП у першому кварталі 2009 року перевищів масшатаби спаду навіть у період інфляції. Про це заявив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.
"За приблизними секторальними прикидками, моя оцінка спаду першого кварталу - 20–22% ВВП. Такого різкого спаду ніхто не очікував. Прогноз, який я робив на початку року, був оптимістичнішим, але навіть за найпесимістичнішими сценаріями не очікувався такий різкий спад. На мій погляд, країна переживає найстрашніший період. Таких масштабів спаду не було навіть у період інфляції", - відзначив він.
При цьому екс-міністр зауважив, що дивним є те, що суспільство так легко сприймає дуже серйозні потрясіння, які відбуваються в країні.
"Очевидно, в наших людей є певний запас міцності. Очевидно, ми недооцінили масштаби тіньової економіки, які допомагають людям виживати, а багатьом - і пристосовуватись. Однак багато людей живуть лише на офіційну зарплату, й інших каналів доходів у них немає. Тому по цих людях криза дуже боляче вдарила. І, на жаль, це ще не останній удар, тому що, по-перше, запаси проїдаються, а по-друге, підстав очікувати, що ми вже пройшли найгірші часи, на мій погляд, немає", - наголосив Віктор Пинзеник.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас