Уряд Німеччини розробив план порятунку Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Німеччини розробив план порятунку Opel

202
Уряд Німеччини розробив концепцію порятунку автоконцерну Opel, що опинився в умовах світової економічної і фінансової кризи на грані краху, передає Deutsche Welle.
Якщо Opel знайде інвестора, здатного запропонувати ефективну програму подальшого розвитку, держава може надати концерну фінансову підтримку на перехідний період після оголошення банкрутства. Міністр економіки Німеччини Карл-Теодор цу Гуттенберг (Karl-Theodor zu Guttenberg) не виключив можливості передачі концерну в довірче управління держави в цей період, для чого може бути створений банківський консорціум за участю державного банку Kfw.
Найближчим часом німецьким урядом будуть продовжені переговори з американським концерном General Motors, до складу якого входить Opel, про пошуки потенційних інвесторів. Найбільш імовірними кандидатами на придбання концерну є італійський автовиробник Fiat і австрійсько-канадська фірма Magna з російською участю. Компанії висловили готовність передати уряду Німеччини свою концепцію не пізніше 20 травня, створивши тим самим основу для подальших переговорів.
Тим часом, у США скептично ставляться до планів німецького уряду, на думку американської сторони, найбільш прийнятним виходом стала б реприватизація концерну Opel.
Взяти участь у порятунку концерну мають намір також 4 тис. європейських дилерів Opel. Раніше їх представники, з ініціативи Європейського об'єднання дилерів Opel/Vauxhall (Euroda), домовилися про перерахування в спеціальний фонд по 150 євро від кожного проданого автомобіля. Зібрані в такий спосіб кошти в розмірі приблизно 500 млн. євро передбачається затратити на придбання порядку 20% акцій оновленого концерну, щоб забезпечити блокувальний пакет. Це буде сприяти не тільки виходу із кризи, але й збереженню близько 50 тис. робочих місць у дилерських компаніях. Представники об'єднання з 15 країн мають намір обговорити конкретні заходи допомоги Opel під час п'ятничної зустрічі у Відні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас