Стельмах лякає "стресовим зміцненням гривні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стельмах лякає "стресовим зміцненням гривні"

Валюта
5632
Голова Національного банку України Володимир Стельмах не виключає різкого зміцнення гривні.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в інтерв'ю журналістам у Швейцарії.
Стельмах нагадав, що Міжнародний валютний фонд виділив Україні другий транш кредиту (2,8 млрд. дол.), з якого 1,5 млрд. дол., - у держбюджет для фінансування зовнішніх боргових зобов'язань.
"Якщо уряд вийде на ринок (валютний), то тенденція до зміцнення гривні буде однозначно, а якщо вийде уряд необережно на ринок, може відбутися стресове зміцнення гривні", - сказав голова НБУ.
Стельмах підкреслив, що сьогодні потрібно синхронізувати роботу з урядом, щоб не допустити стресового стрибка курсу, щоб курс був закріплений обережно.
У цілому, за словами Стельмаха, на сьогоднішній день на валютному ринку намітилася тенденція до зміцнення гривні. "Але перелом буде, якщо уряд вийде на валютний ринок", - сказав голова НБУ.
Сьогодні, за його словами, ситуація значно покращилася за останні дві декади квітня і особливо в травні, зокрема, населення заспокоїлося і не скуповує валюту.
Стельмах відзначив, що якщо раніше Нацбанк продавав мільярди доларів, то зараз мова йде про мільйони. "В останні дні ми пропонуємо (долари), у нас їх не беруть, і курс пішов на зміцнення. Ви бачите, що курс учора був 7,65, а сьогодні ще на пункт нижче", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас