Банк "Національний стандарт" перегляне строки приєднання до банку "Європейський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Національний стандарт" перегляне строки приєднання до банку "Європейський"

715
Банк "Національний стандарт" (раніше - банк "Славутич") має намір переглянути строки реорганізації шляхом приєднання до банку "Європейський" (обидва - Київ) на правах філії.
Як повідомив банк "Національний стандарт" у пресі, його акціонери винесуть це питання на розгляд позачергових загальних зборів 25 травня.
Акціонери, зокрема, планують продовжити термін проведення реорганізації з 25 травня по дату, яка настане через два місяці після одержання від Антимонопольного комітету України (АМКУ) попереднього дозволу на концентрацію.
Як повідомлялося, акціонери банку "Європейський" на зборах 6 березня 2009 року прийняли рішення про збільшення статутного капіталу більш ніж у два рази, або на 300 млн грн, - до 587 млн грн шляхом додаткового випуску акцій у зв'язку із планами щодо приєднання банку "Національний стандарт".
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service у травні 2009 року відкликало рейтинги банку "Європейський": агентство не змогло завершити перегляд рейтингів банку через нестачу інформації.
У квітні 2009 року Moody's знизило довгостроковий рейтинг зобов'язань банку "Європейський" в іноземній і національній валюті на два щаблі - з "B3" до "Caa2" і поставило на перегляд для можливого подальшого зниження. Рейтинг за національною шкалою був знижений з "Baa3.ua" до "B3.ua" і також поставлений на перегляд для можливого зниження. Зниження рейтингів банка було пов'язано з погіршенням його ліквідності і порушенням зобов'язань зі своєчасного обслуговування платежів вкладників, що може кваліфікуватися як дефолт.
АКБ "Європейський" заснований в 1993 році. За даними банку, на 1 квітня 2009 року серед його акціонерів не було осіб, що володіли більше 10% акцій.
Банк "Національний стандарт" (раніше - банк "Славутич") заснований в 1992 році. За даними банку, на 1 квітня 2009 ТОВ "Форнекс" володіло 36,08% акцій банку.
За даними Національного банку України, за розміром загальних активів на 1 січня 2009 року банк "Європейський" займав 55-е місце (2,201 млрд грн), банк "Національний стандарт" – 88-е місце (1,017 млрд грн) серед 182 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас