Монетний двір Австрії помилково прислав НБУ на 50 золотих заготовок для монет більше, ніж було заявлено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монетний двір Австрії помилково прислав НБУ на 50 золотих заготовок для монет більше, ніж було заявлено

Казна та Політика
925
Монетний двір Австрії помилково відправив на адресу банкнотно-монетного двору Національного банку України на 50 золотих заготовок для монет більше, ніж було заявлено. Про це сказано в спільній заяві Нацбанку і Державної митної служби України, розміщеній на офіційному сайті НБУ.
Згідно з текстом заяви, під час здійснення митних процедур була виявлена невідповідність заявленої до оформлення кількості золотих заготовок для монет. Зокрема, було виявлено 50 незаявлених заготовок.
"Як з'ясувалося, відправник вантажу - Австрійський монетний двір, комплектуючи відправлення в Україну, помилково використовував інформацію-заявку іншого контрагента. Причиною цього був винятково людський фактор. Незабаром після відправлення цієї партії товару в Україну недокомплект в іншій партії був виявлений працівниками Австрійського монетного двору, про що був проінформований Нацбанк України офіційним листом. У ньому також висловлювалося прохання якнайшвидше повернути "зайві" заготовки в Австрію", - сказано в заяві.
Відповідно до чинного законодавства, найближчим часом Митна служба України здійснить митне оформлення зайвих золотих заготовок для монет у кількості 50 штук для переміщення за адресою Монетного двору Австрії. "Інцидент вичерпаний до взаємного задоволення сторін", - говориться в заяві.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас