Шварценеггер розпродає Каліфорнію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шварценеггер розпродає Каліфорнію

679
Губернатор американського штату Каліфорнія Арнольд Шварценеггер оголосив про свої плани закрити бюджетні діри, продавши знамениті об'єкти, що належать штату: в'язницю Сан-Квентін, Меморіальний Колізей Лос-Анджелеса, розважальний парк Orange County Fairgrounds і концертний зал Cow Palace. Поки невідомо, скільки губернатор планує виручити на цих угодах.
Пропозиція продати в'язницю Сан-Квентін, розташовану в мальовничій місцевості біля водоспаду на північ від Сан-Франциско, не нова. Але влада штату відхиляла колишні пропозиції, тому що, за їхніми словами, це створить додаткове навантаження на інші, і так переповнені, в'язниці. Але тепер губернатор порадив відпустити на волю 40 тис. безпечних для суспільства ув'язнених, щоб скоротити тюремні видатки і розвантажити в'язниці.
У випадку з Меморіальним Колізеєм Лос-Анджелеса незрозуміло, кому може знадобитися його купити. Ціну, установлена губернатором - 400 млн дол. називають перебільшенням і "фінансовою фантазією", тому що ще в 2001 р. його вартість була оцінена лише в 16 млн.
Продаж розважальних комплексів також може бути проблематичним, до того ж, вони і так щорічно перераховують до 90 млн дол. податків у скарбницю штату.
В адміністрації губернатора вважають, що угоди можуть відбутися в період від двох до п'яти років, а виторг однаково не покриє бюджетний дефіцит. Штат прогнозує для себе збитки у розмірі 15,4 млрд дол. у майбутньому фінансовому році, який почнеться 1 липня.
Нагадаємо, у лютому Шварценеггер підписав план про закриття бюджетного дефіциту у розмірі 42 млрд дол., однак недонадходження по податках створили нову "діру" на 15,4 млрд. Учора, 14 травня, він оголосив про заходи, які можуть допомогти штату вилізти з боргів. Так, губернатор планує здійснити короткочасну позику у розмірі 6 млрд дол., додатково скоротити видатки на 5,6 млрд, одержати 1 млрд прискорених платежів і нових зборів. Скорочення видатків передбачається в сфері освіти - 3 млрд дол., охорони здоров'я - 750 млн. і ще 234 млн - у низці експериментальних галузей.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас