Аграрний комітет ВР рекомендує парламенту відхилити законопроект про земельні аукціони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрний комітет ВР рекомендує парламенту відхилити законопроект про земельні аукціони

Аграрний ринок
209
Комітет з питань аграрної політики і земельних відносин рекомендує парламенту відхилити законопроект "Про земельні аукціони". Про це повідомило інформаційне управління Верховної Ради України.
Законопроектом (регістр. №3666) пропонується визначити порядок підготовки, організації і проведення земельних торгів у формі аукціону з метою продажу земельних ділянок державної або комунальної власності несільськогосподарського призначення або права на оренду земельних ділянок.
Під час обговорення народні депутати висловили кілька зауважень до проекту. Зокрема, відзначалося, що його положення необхідно погодити з Господарським кодексом щодо спільних підприємств, законами "Про іпотеку" щодо предмета іпотеки, "Про виконавче провадження" про порядок реалізації конфіскованої за рішенням суду земельної ділянки.
Члени комітету також підкреслили, що законопроект не забезпечує комплексний підхід до регулювання питань проведення земельних аукціонів. Зокрема, поза сферою регулювання проекту залишилися питання проведення аукціонів із продажу прав оренди, емфітевзіса на земельні ділянки сільськогосподарського призначення. А також не врегульоване питання проведення конкурсів, який позбавить територіальні громади можливості розбудовувати інфраструктуру населених пунктів і т.п..
Крім того, запропоновані зміни в Земельний кодекс щодо продажу військового майна не погоджені з відповідними положеннями Закону "Про правовий режим майна в Збройних силах України".
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас