Україна отримала другий транш кредиту МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримала другий транш кредиту МВФ

Казна та Політика
2490
Україна одержала у своє розпорядження другий транш кредиту Міжнародного валютного фонду, виділення якого було схвалено радою директорів фонду минулого тижня, повідомила Reuters представник прес-служби Міністерства фінансів.
"Гроші прийшли. Україна одержала другий транш на суму 1,875 млрд СДР, що за курсом становить 2,625 млрд дол. Кошти надійшли на рахунки Держказначейства і на рахунки Національного банку", - сказала представник прес-служби.
За словами в.о. міністра фінансів Ігоря Уманського, передбачається, що приблизно 1,5 млрд дол. із коштів другого траншу будуть використані урядом для покриття дефіциту держбюджету, а інша сума піде на поповнення золотовалютних резервів Національного банку.
Як повідомлялося, 8 травня рада директорів МВФ схвалила надання Україні другого траншу кредиту за програмою stand by. МВФ також повідомив, що розмір наступного траншу Україні складе близько 3 млрд дол., і можливість його видачі буде обговорюватися після 15 червня.
МВФ у листопаді минулого року схвалив для України дворічну програму на загальну суму 16,4 млрд дол. Тоді ж Фонд виділив Україні перший транш у розмірі 4,5 млрд дол. У лютому МВФ призупинив виділення другого траншу, пояснивши це неналежним виконанням нашою країною погоджених раніше стабілізаційних заходів і відсутністю в української влади погодженого підходу до подолання кризи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас