Інвестори занепокоєні розбіжностями серед членів ради ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори занепокоєні розбіжностями серед членів ради ЄЦБ

Казна та Політика
226
Інвестори висловлюють стурбованість розбіжностями серед членів ради Європейського центрального банку (ЄЦБ), у результаті яких рішення ЄЦБ стають усе менш передбачуваними і руйнують довіру на ринку, пише газета The Wall Street Journal.
Минулого тижня ЄЦБ знизив базову процентну ставку до чергового рекордного мінімуму - 1% річних, дав сигнал про можливість подальшого скорочення вартості кредитів у недалекому майбутньому і запустив програму викупу корпоративних бондів обсягом 60 млрд євро. Ці заходи викликали неоднозначну реакцію членів ради ЦБ єврозони.
Так, президент Бундесбанка Аксель Вебер виступає за завершення циклу знижень ставки на рівні 1% і проти викупу облігацій на ринку. Кілька інших членів європейського Центробанку вважають покупку активів і більш значне зниження ставки необхідними заходами.
Найбільш бурхливу реакцію аналітиків викликала заява голови Центрального банку Словенії і члена ради ЄЦБ Марко Краньєка про те, що Центробанк єврозони може збільшити програму викупу боргових зобов'язань.
Подібні розбіжності в думках, безумовно, цікаві тим, що проливають світло на хід думок кожного зі членів ради ЄЦБ, однак ринок одержує змішані сигнали і не може прогнозувати рішення регулятора, що приводить до наростання стурбованості, говорять експерти.
"Непередбачуваність розбіжностей ЄЦБ, що носять усе більш відкритий характер, додає непевності ринку в той час, коли цього краще було б уникнути", - відзначив економіст лондонського підрозділу Societe Generale Джеймс Ніксон.
Безпрецедентні масштаби економічної кризи називають основним фактором відмінностей у думках. Таким чином, на думку аналітиків, проявляється невизначеність прогнозів економічної ситуації і різниця в підходах до антикризового управління в окремих країнах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас