Індекси в Європі впали в середу на 2,1-2,8% на негативних прогнозах щодо економіки, слабкій звітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі впали в середу на 2,1-2,8% на негативних прогнозах щодо економіки, слабкій звітності

Фондовий ринок
75
Європейські фондові індекси впали в середу на заявах глави Банку Англії Мервіна Кінга, даних про падіння роздрібних продажів у США, а також слабкій звітності ING Groep і Bulgari, повідомило агентство Bloomberg.
Згідно прогнозу М. Кінга, британську економіку очікує повільне відновлення. Інфляція в країні, за його словами, буде залишатися нижче цільового рівня Центробанку протягом наступних трьох років.
"Відновлення економіки, імовірно, буде досить слабким і тривалим", - наводить слова М. Кінга агентство Bloomberg. Є "дуже серйозні причини" сумніватися в тому, що підйом буде стійким. Інфляція "скоріше буде нижче цільового рівня, ніж вище", відзначив глава Банку Англії.
ВВП країни буде знижуватися протягом цього року, перш ніж зростання відновиться в 2010 році, прогнозують у Банку Англії. Інфляція, як очікується, сповільниться в 2009 році до 0,4%.
"Несприятливе економічне тло зберігається, - відзначає головний інвестиційний директор Rathborne Unit Trust Management у Лондоні Джуліан Чіллінгворт. - Фондові індекси продемонстрували виняткове зростання після досягнення мінімальних рівнів. Підйом був занадто значним і занадто швидким".
Роздрібні продажі в США зненацька знизилися у квітні другий місяць поспіль - на 0,4% порівняно з березнем, тоді як аналітики не очікували зміни цього показника. Продажі без урахування автомобілів скоротилися на 0,5%, експерти прогнозували збільшення на 0,2%.
Серед інших негативних даних з економіки - рекордне падіння промвиробництва в єврозоні в березні, а також менш значне, ніж очікувалося, збільшення промвиробництва в Китаї у квітні.
Вартість акцій ING звалилася за підсумками торгів на 10%. Найбільша банківсько-страхова група Нідерландів у січні-березні зафіксувала третій квартальний збиток поспіль через списання акціонерного капіталу, а також зростання відрахувань за безнадійними кредитами і витрат на реорганізацію. Чистий збиток за перший квартал склав 793 млн євро, або 0,39 євро на акцію, порівняно із чистим прибутком у розмірі 1,54 млрд євро, або 0,74 євро на акцію, за аналогічний період 2008 року.
Папери Bulgari подешевшали на 6,2% після того, як компанія оголосила про перший за 10 років квартальний збиток. Її збиток у першому кварталі склав 29,3 млн євро, значно перевищивши середній прогноз аналітиків у 7 млн євро.
Ціна акцій британської Land Securities, що працює в сфері нерухомості, опустилася на 13%. Компанія зафіксувала збиток у розмірі 5,19 млрд фунтів стерлінгів ($7,9 млрд) за підсумками фінансового року, що завершився 31 березня, у зв'язку з падінням цін приналежній їй нерухомості.
Вартість паперів Rio Tinto знизилася на 11% на повідомленні газети Telegraph про те, що компанія має намір відмовитися від продажу Chinalco акцій на суму 5 млрд фунтів ($7,6 млрд).
Акції Novartis подорожчали на 3,3%, Unilever - на 2,4%. Аналітики Credit Suisse рекомендували інвесторам скоротити вкладення в папери автовиробників, технологічних компаній і сталевиробників. Експерти радять звернути увагу на акції компаній "захисного" сектора.
Всі 18 основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися в середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас