Відновлення економіки Великобританії буде повільним і тривалим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлення економіки Великобританії буде повільним і тривалим

205
Британську економіку чекає повільне відновлення, прогнозує голова Банку Англії Мервін Кінг. Інфляція у Великобританії, за його словами, буде залишатися нижче цільового рівня центробанку протягом наступних трьох років.
ВВП країни буде знижуватися протягом цього року, перш ніж зростання відновиться в 2010 році, прогнозують у Банку Англії. Інфляція, як очікується, сповільниться в 2009 році до 0,4%.
"Відновлення економіки, імовірно, буде досить слабким і тривалим", - цитує слова М.Кінга агентство Bloomberg. За його словами, є "дуже серйозні причини" сумніватися в тому, що підйом буде стійким. Інфляція "скоріше буде нижче цільового рівня, ніж вище", відзначив голова Банку Англії.
Банк Англії 7 травня залишив незмінною базову процентну ставку на рекордно низькому рівні 0,5% річних, а також оголосив про розширення програми викупу на ринку боргових зобов'язань до 125 млрд фунтів стерлінгів ($190 млрд).
Котирування боргових зобов'язань Великобританії виросли після публікації прогнозів ЦБ. Прибутковість дворічних бондів опустилася на 12 базисних пунктів - до 1,03% річних.
Курс фунта стерлінгів знизився під час торгів у середу на 0,5% - до $1,5216.
Падіння вартості фунта підтримає споживчі ціни, хоча те, "у якому ступені цей фактор скоріше приведе до підвищення цін, ніж до зменшення зарплат, є ключовою проблемою, що викликає занепокоєння при прогнозуванні інфляції", говориться в повідомленні британського ЦБ.
Згідно із прогнозом Банку Англії, інфляція прискориться до 1,5% до кінця 2010 року. Як очікується, темпи зростання споживчих цін не досягнуть 2% до 2012 року.
Річна інфляція у Великобританії в березні склала 2,9%, тоді як торік вона перевищувала 5%.
Відновлення обсягів кредитування займе більш тривалий час, ніж передбачалося в лютому, що може відстрочити повернення економіки країни до зростання, прогнозують у Банку Англії.
Проте в ЦБ відзначають наявність "багатообіцяючих сигналів того, що темпи економічного спаду почали послаблятися, як у Великобританії, так і в усьому світі".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас