Кабмін вирішив скасувати митний моніторинг операцій з імпорту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив скасувати митний моніторинг операцій з імпорту газу

Енергетика
226
Кабінет міністрів України вирішив скасувати митний моніторинг операцій, пов'язаних з імпортом і транзитом природного газу. Про це сьогодні повідомив журналістам голова Державної митної служби Анатолій Макаренко з посиланням на рішення, прийняте на сьогоднішньому засіданні Кабміну.
Уряд, зокрема, скасував своє розпорядження від 27 лютого 2008 року № 370. А.Макаренко відзначив, що скасування моніторингу викликане відсутністю його необхідності у зв'язку з укладанням прямих довгострокових контрактів.
"Оскільки на сьогодні відсутні посередники в одержанні обсягу газу в Україні або його транзиті через митну територію України, необхідність постійного моніторингу відпала", - сказав А.Макаренко.
При цьому він відзначив, що в цей час митні органи одержують об'єктивну інформацію про митні операції з газом прямо від НАК "Нафтогаз України". "У нас є сьогодні прямий контроль", - підсумував голова Держмитслужби.
Кабінет міністрів України своїм розпорядженням № 370-р від 27 лютого 2008 року доручив НАК "Нафтогаз України" і Державній митній службі України з метою запобігання порушень законодавства ввести з 1 березня 2008 р. щотижневий моніторинг по обсягах природного газу, який переміщається через митний кордон України трубопровідним транспортом, у тому числі з використанням підземних сховищ газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас