НБУ відмовився від заборони на купівлю валюти для розрахунків за імпорт, що не надходить в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відмовився від заборони на купівлю валюти для розрахунків за імпорт, що не надходить в Україну

1488
Національний банк України (НБУ) відмовився від тимчасової заборони на покупку, обмін іноземної валюти для розрахунків за імпорт, який здійснюється без ввезення в Україну і призначений для подальшого перепродажу нерезидентам, повідомив НБУ в листі банкам (№13-116/3170-9003).
Згідно з документом, відповідне рішення закріплене постановою НБУ №269 від 6 травня 2009 року, якою вносяться зміни в постанову Нацбанку №413 від 4 грудня 2008 року: документ набув чинності від дня підписання.
Разом з тим у листі підкреслюється, що, за даними Держфінмоніторингу, операції з імпорту без ввезення в країну мають підвищений ризик їх використання для ухиляння від сплати податків, шахрайства і легалізації злочинних доходів. У зв'язку з цим НБУ вимагає від банків приділяти додаткову увагу аналізу таких операцій і клієнтів, що їх здійснюють, з урахуванням обсягів (80 тис. грн і більше) і інтенсивності (частіше разу на місяць).
"НБУ зобов'язує керівників банків забезпечити здійснення дієвого контролю над операціями клієнтів, що передбачають імпорт продукції (робіт, послуг) без їх ввезення через кордон на територію України", - відзначається в листі.
При цьому НБУ зобов'язав банки щомісяця передавати в НБУ реєстр операцій клієнтів, які передбачають імпорт без ввезення в Україну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас