S&P помістило рейтинг Києва "ССС+" в список CreditWatch з негативним прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P помістило рейтинг Києва "ССС+" в список CreditWatch з негативним прогнозом

342
Рейтингова служба Standard & Poor's помістила довгостроковий кредитний рейтинг і рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу столиці України (Україна; рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті: ССС+/Негативний/С; рейтинг за зобов'язаннями в національній валюті: В-/Негативний/С) міста Києва на рівні "ССС+" в список CreditWatch ("рейтинги на перегляді") з негативним прогнозом. Як відзначив кредитний аналітик S&P Карен Вартапетов, це рейтингова дія обумовлена тиском, що росте, викликаним короткостроковими запозиченнями в результаті відносного несподіваного рішення міста про залучення двох банківських позик для погашення заборгованості по оплаті теплової енергії.
Згідно повідомленню агентства, рейтинг Києва відображає недавно знижений суверенний рейтинг, а також враховує значний обсяг боргу міста і пов'язаний з ним валютні ризики. До останнього часу перший платіж Києва по погашенню основної суми боргу доводився на 2011 р., проте в результаті недавнього рішення про залучення короткострокових банківських кредитів для погашення кредиторської заборгованості по оплаті теплової енергії витрати на обслуговування і погашення довга вже в 2009-2010 рр. перевищать рівень, що раніше очікувався, вважають аналітики S&P.
Поміщення рейтингів в список CreditWatch з негативним прогнозом відображає схильність міста ризику рефінансування на тлі проблем з ліквідністю, який зріс в результаті несподіваного рішення удатися до короткострокових запозичень.
S&P виведе рейтинги із списку CreditWatch і залишить їх на колишньому рівні, якщо центральний уряд надасть чітке і надійне підтвердження своєї готовності подати своєчасну підтримку місту у разі потреби виконати зобов'язання по обслуговуванню і погашенню недавно привернутих позик. Іншими чинниками, що дозволяють агентству провести таку рейтингову дію, можуть стати зважений підхід адміністрації Києва до управління боргом і ліквідністю, а також помітне підвищення обсягу надходжень доходів міста, відмічено в повідомленні S&P.
"Проте, рейтинги можуть бути знижені, якщо місто і далі проводитиме ризиковану політику залучення короткострокових запозичень в поточному році і (або) якщо центральний уряд не порахує потрібним підтвердити свій однозначний намір подавати місту фінансову підтримку. Додатковим чинником, здатним несприятливо вплинути на рейтинги Києва, може стати негативна рейтингова дія відносно України", - вважає К.Вартапетов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас