Грінспен: Ринок житла США демонструє ознаки досягнення дна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: Ринок житла США демонструє ознаки досягнення дна

Нерухомість
1142
Спад на ринку житла в США, імовірно, незабаром досягне нижньої точки, і "украй легко помітити продовження поліпшення ситуації на фінансових ринках", заявив колишній голова Федерального резерву Алан Грінспен на конференції Національної асоціації ріелторів США.
"Ми нарешті бачимо ознаки дна на житловому ринку", - сказав експерт.
Дані про продажі житлової нерухомості за останні кілька тижнів говорять про уповільнення спаду, повідомляє агентство Bloomberg.
На думку А.Грінспена, падіння цін на житло ще на 5% майже не відіб'ється на економіці США.
"Проблеми почнуться, якщо зниження буде суттєво більш значним, - відзначив він. - Ціни на житло як і раніше залишаються ахіллесовою п'ятою економіки".
Найбільш помітною ознакою досягнення дна А.Грінспен вважає різкий прояв регіональних відмінностей: ознаки поліпшення найкраще помітні в найбільш постраждалих штатах.
Падіння вартості житла в США в першому кварталі 2009 року було рекордним, оскільки зберігся високий рівень позбавлень прав викупу по заставних на нерухомість по іпотечних кредитах, особливо в Каліфорнії і Флориді. Середня ціна за будинок у США впала в січні-березні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 14% - до $169 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас