У Нафтогазу вже назбиралось боргів на 60 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазу вже назбиралось боргів на 60 мільярдів

Енергетика
1164
З 1,8 млрд. грн. сплаченого НАК "Нафтогаз України" у квітні податку на додану вартість (ПДВ), 1,3 млрд. грн. є залученими компанією кредитами від комерційних банків.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив перший заступник голови Секретаріату Президента України Олександр Шлапак на прес-конференції у вівторок.
За його словами, загальна кредиторська заборгованість НАК "Нафтогаз України" в 2008 році збільшилася більш ніж у два рази, або на 29,5 млрд. гривень, і станом на початок 2009 року склала 56,2 млрд. грн. На сьогодні кредиторська заборгованість компанії оцінюється в 60 млрд. грн.
Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" і НАЕК "Енергоатом" є найбільшими боржниками з платежів у державний бюджет України.
НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої добувають більше 97% газу та нафти в країні.
НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас