Рахункова палата заявляє про 170,6 млн. дол. боргу "РосУкрЕнерго" перед "Нафтогазом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата заявляє про 170,6 млн. дол. боргу "РосУкрЕнерго" перед "Нафтогазом"

Енергетика
345
Рахункова палата заявляє, що станом на початок 2009 року заборгованість компанії "РосУкрЕнерго", яка до цього року була монопольним постачальником газу в Україну, перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" становить 170,6 млн. доларів.
Про це говориться в повідомленні Рахункової палати.
"У результаті укладання урядом зовнішньоекономічних контрактів на свідомо невигідних для НАК "Нафтогаз України" умовах, на початок 2009 року заборгованість "РосУкрЕнерго" перед компанією склала 170,6 млн. доларів. Вона дотепер залишається непогашеною", - говориться в повідомленні.
Укладання газових контрактів, на думку аудиторів відомства, проводилися, у більшості випадків, без достатнього економічного обґрунтування, а діяльність на ринку газу посередницьких структур ("РосУкрЕнерго" і " УкрГаз-Енерго") спричинила переплату вітчизняними споживачами за спожитий газ тільки в 2007 році майже 2,3 млрд. гривень.
Як повідомляло агентство, з 2009 року в результаті підписання контрактів між "Нафтогазом" і "Газпромом" компанія "РосУкрЕнерго" перестала бути посередником при імпорті газу в Україну.
У квітні Рахункові палати України і Росії завершили перевірку діяльності "РосУкрЕнерго".
У результаті аудита було констатовано позитивне сальдо заборгованості "РосУкрЕнерго" перед російським "Газпромом" станом на 6 лютого в розмірі 514,16 млн. доларів.
50% "РосУкрЕнерго" належить "Газпрому", 45% українському бізнесменові Дмитру Фірташу, 5% іншому українцеві Івану Фурсіну.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас