Київські забудовники пропонують квартири на виплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські забудовники пропонують квартири на виплат

Нерухомість
2203
В умовах відсутності попиту столичні забудовники намагаються залучити потенційних покупців за допомогою різних програм лояльності. Але експерти вважають, що нові переваги навряд чи принесуть очікуваний ефект.
Так, холдингова компанія "Київміськбуд" пропонує потенційним покупцям такі програми, як оренда з наступним викупом і розстрочка платежу. Оренда з наступним викупом передбачає продаж квартир у вже введених в експлуатацію будинках у тому випадку, якщо клієнтом внесено 30% вартості житла. Решта суми буде виплачуватися протягом чотирьох-п'яти років. Ця програма, на відміну від банківського кредиту, не передбачає нарахування відсотків, крім того, виплата здійснюється в гривнях. Разом з тим, щомісячні платежі будуть збільшуватися залежно від коефіцієнта, що розраховується Мінстатом, інфляції.
На відміну від оренди з наступним викупом, програма розстрочки платежів застосовується до споруджуваних об'єктів. Вона передбачає внесення клієнтом 60% від вартості житла до введення будинку в експлуатацію. Протягом двох наступних років клієнт повинен буде виплатити решту 40%.
Серед інших, програми лояльності вводять такі столичні забудовники, як ТММ і фінансово-будівельна компанія "Пагода".
Незважаючи на очевидні переваги, експерти оцінюють програми лояльності скептично. По-перше, покупці зараз взагалі не цікавляться недобудованими об'єктами. А по-друге, за словами аналітика компанії SV Development Сергія Костецького, розстрочка на два-три роки не ефективна, тому що більшість покупців не зможуть виплачувати такі щомісячні внески.
Крім того, при покупці житла на первинному ринку покупець також повинен витратити чималі кошти на обробку. Тому йому вигідніше звернути увагу на вторинний ринок, де, крім іншого, ціна квадратного метра нижча.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас