Уряд Естонії урізав собі зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Естонії урізав собі зарплату

Казна та Політика
182
Уряд Естонії вирішив скоротити зарплати главі уряду, а також міністрам та іншим співробітникам міністерств, повідомляє DELFI. Зарплати урізані на вісім відсотків.
Естонська влада зменшує державні видатки, щоб в умовах кризи втримати дефіцит бюджету в рамках, установлених Євросоюзом (відповідно до Маастрихтських угод, нагадаємо, цей показник не повинен перевищувати трьох відсотків від ВВП). Порушення цих правил крім іншого поставило б під загрозу плани естонського керівництва з переведення країни на європейську валюту.
У лютому 2009 року парламент Естонії вже секвестував бюджет на поточний рік на 8 мільярдів крон (близько 700 мільйонів доларів). Однак скорочення виявилося недостатнім. За оцінкою Міністерства фінансів республіки, бюджет слід урізати ще на 5,5 мільярди крон (близько 480 мільйонів доларів).
Раніше Центробанк Естонії спрогнозував падіння економіки країни на 12,3 відсотка за 2009 рік. Зниження ВВП за останній квартал 2009 року (9,4 відсотка) виявилося для республіки рекордним за останні 15 років.
Наприкінці квітня, нагадаємо, уряд Естонії вирішив задіяти стабілізаційний резерв для покриття бюджетного дефіциту. Поки що для цих цілей дозволено використовувати приблизно половину резерву, який становить 7,3 мільярди крон (близько 636 мільйонів доларів).
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас