Fitch: Європейський сектор споживчих товарів і роздрібної торгівлі стикається із труднощами з ліквідністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Європейський сектор споживчих товарів і роздрібної торгівлі стикається із труднощами з ліквідністю

Казна та Політика
186
Низка галузей у європейській економіці, пов'язаних зі споживчими товарами, у різному ступені стикаються з труднощами з ліквідністю, обумовленими скороченням відвідуваності магазинів, більш низьким зростанням або навіть зниженням обсягів продажів і обмеженою здатністю впливати на ціноутворення, говориться в спеціальному звіті Fitch.
"Ці фактори стримують грошові потоки в момент, коли можливості продажу активів є обмеженими, а доступ до банківського ринку/ринку капіталу скоротився для емітентів з більш низькими рейтингами", - відзначається в повідомленні.
"Найбільш підданими ризику є компанії з європейських країн з економікою, що розвивається, і/або галузями, чутливими до економічної ситуації, особливо, якщо вони мають високий рівень левереджа", - заявив старший директор в аналітичній групі Fitch по сектору роздрібної торгівлі та споживчих товарів Філіп Зан.
"Fitch вважає, що в Західній Європі найбільший тиск відчувають компанії, що займаються виробництвом і торгівлею дорогими товарами "не першої необхідності". Виробники фасованих харчових продуктів і компанії, що займаються роздрібною торгівлею продуктами харчування, що мають більш високі рейтинги, навпаки, як видно, займають гарні позиції, щоб витримати глобальний економічний спад", - повідомляється у звіті "Ліквідність у європейському секторі споживчих товарів і роздрібної торгівлі: оновлений огляд" (European Consumer and Retail Liquidity Update).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас