У Великобританії рекордне зниження вартості житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії рекордне зниження вартості житла

Казна та Політика
948
У Великобританії ціни на житло впали у квітні вкотре, продовживши цю тенденцію чотирнадцятий місяць підряд. У результаті вартість британської нерухомості наблизилася до рівня 3-річної давнини, пише Financial Times.
Ціни на житло в Англії та Уельсі у квітні знизилися на 1,1%, у порівнянні з березнем цього року. Експерти стверджують, що подібна тенденція не залишає надії на швидке досягнення "дна" на ринку нерухомості. Незважаючи на те, що останні дослідження свідчать про позитивні тенденції, серед яких відзначається деяке зростання кількості угод купівлі-продажу будинків, загальна картина залишається похмурою.
У цілому, у порівнянні з минулим роком, зниження кількості угод на ринку впадає в око. В I кварталі 2009 року продажі будинків упали на 54% у порівнянні з I кварталом 2008 року, а в деяких містах ця цифра досягла загрозливих розмірів. Наприклад, кількість угод у місті Таррок скоротилася на 72%, у Лутоні і Слау - на 67%.
Найбільш помітно ціни на будинки впали в Південно-Східній Англії - одному із найбагатших регіонів країни. У порівнянні із квітнем минулого року, нерухомість у цьому районі подешевшала в середньому на 15,4%. У межах Лондона, де ціни на будинки падають найшвидшими темпами в країні, 32 з 33 районів зареєстрували зниження вартості нерухомості. Винятком став Сіті, де розташована невелика кількість приватних будинків, ціни на які часто змінюються.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас