Найбільшим банкам Америки потрібні мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільшим банкам Америки потрібні мільярди

Фондовий ринок
593
Фондові індекси США виросли після того, як інвестори висловили полегшення із приводу того, що недонадходження капіталу, названі "стрес-тестом", низки великих банків, як Citigroup і Bank of America, виявилися меншими, ніж очікувалося.
Citigroup, Bank of America і Morgan Stanley були серед банків, які, згідно з тестом, були зобов'язані залучити капітал, у той час, як JPMorgan Chase, Goldman Sachs і American Express не потребували додаткових коштів, повідомляють джерела, знайомі із ситуацією.
Citigroup і Bank of America виявилися банками, що зіткнулися з найбільшими недонадходженнями. При цьому потреби Citigroup оцінюються в 50 млрд дол., а Bank of America - в 34 млрд. При цьому дефіцит капіталу для Bank of America виявився більш важким, тому що Citigroup раніше погодився підтримати свій баланс у плюсі, конвертувавши свої привілейовані акції, що належать державі, і розпродавши непрофільний бізнес.
Джерела також повідомляють, що Citigroup за конверсію акцій одержить не більш ніж 6 млрд дол. - а не більше 10 млрд., як вважали на ринку. Цей хід міг знизити участь уряду в банку з 36% до 33%. Morgan Stanley може знадобитися 1,5 млрд дол. додаткового капіталу після придбання брокерської компанії Smith Barney, що належала Citigroup.
При цьому міністр фінансів США Тім Гайтнер висловив упевненість, що всі банки, що проходили "стрес-тест", зуміють залучити необхідний капітал протягом шести місяців, що приділяються на ці цілі.
Інвестори з оптимізмом зустріли ці новини - акції Citigroup і Bank of America виросли на 15%.
Нагадаємо, на думку Мінфіну США і Держрезерву, Citigroup і Bank of America у їхньому нинішньому стані не виживуть, якщо економічна ситуація почне погіршуватися. На думку уряду, кожному з них необхідно мінімум 10 млрд дол.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас