Кабмін заснував посади своїх представників на зборах акціонерів контрольованих державою стратегічних підприємствах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заснував посади своїх представників на зборах акціонерів контрольованих державою стратегічних підприємствах

Фондовий ринок
190
Кабінет Міністрів заснував посади своїх постійних представників на зборах акціонерів стратегічних підприємств, більше 50% акцій яких перебуває у власності держави і під управлінням безпосередньо уряду. Про це говориться в постанові Кабміну №434 від 6 травня.
Згідно з постановою, постійний представник призначається і звільняється урядом із числа заступників керівника центрального органа влади, що здійснює політику в галузі, до якої належить відповідне підприємство.
Даний центральний орган виконавчої влади за узгодженням з міністерствами фінансів, економіки і Фондом Державного майна повинен надавати Кабміну проект рішення про призначення постійного представника, а також визначення для нього завдань з управління державними корпоративними правами.
Постійний представник згідно із затвердженими завданнями здійснює всі передбачені для акціонера функції відповідно до законодавства і статуту підприємства.
Представник повинен обиратися у відповідному порядку головою наглядової ради підприємства.
Представник щокварталу подає звіти про свою діяльність в уповноважений орган управління, який передає їх у Кабмін.
Для підприємств із держчасткою 100% акцій постійний представник не призначається і рішення, що входять в компетенцію зборів акціонерів, оформлюються розпорядженнями уряду.
Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів скасував свої рішення про передачу собі управління державними корпоративними правами найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" і Міністерству промислової політики - управління державними корпоративними правами заводу "Турбоатом" (Харків) і Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область) замість Фонду державного майна.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас