СБ: Економіка Росії у 2009 р. може впасти на 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Економіка Росії у 2009 р. може впасти на 6%

Казна та Політика
144
Економіка Росії в 2009 році може впасти на 6%, тобто більше, ніж очікувалося раніше, заявив голова представництва Світового банку (СБ) у Росії Клаус Роланд в інтерв'ю агентству Bloomberg у Брюсселі.
СБ у цей час згодний із прогнозом Міжнародного валютного фонду (МВФ), що зниження складе 6%, відзначив він. У березні банк оцінював зменшення в 4,5%.
"Якби ми робили прогноз сьогодні, ми б погодилися з 6%, які очікує МВФ, і російський уряд також згідний із цим", - заявив К.Роланд.
Він сказав, що СБ може надати РФ "кілька мільярдів доларів" протягом наступних двох років на підтримку соціальних програм.
"Ми можемо з легкістю планувати кілька мільярдів доларів у плані резерву, який у нас є для Росії, у плані нашої власної політики фінансових резервів", - сказав представник СБ.
Він заявив, що СБ буде "рухатися швидко" у переговорах з Росією та очікує, що надання коштів почнеться до кінця цього року.
За словами К.Роланда, рубель зараз перебуває "на дуже зручному рівні". Курс російської нацвалюти до долара США на рівні 32-33 рубля, "імовірно, перебуває в тих межах, у яких він повинен бути", відзначив він.
Раніше К.Роланд у бесіді з журналістами відзначав, що березневий прогноз банку по динаміці ВВП РФ (зниження на 4,5% в 2009 році) був заснований на економічних показниках перших двох місяців року. Черговий прогноз СБ планує представити в червні в новому економічному звіті по Росії. При цьому К.Роланд відзначав, що нинішня оцінка була б близька до прогнозу МВФ по динаміці російського ВВП (мінус 6% в 2009 році).
Віце-прем'єр - міністр фінансів РФ Олексій Кудрін піднімав питання про поновлення залучення позик у Світового банку на зустрічі із президентом СБ Робертом Зелліком у Вашингтоні наприкінці квітня. У зв'язку з тим, що в найближчі три роки дефіцит бюджету РФ буде не менше 3% ВВП, Росія готова реалізовувати низку проектів за рахунок позикових коштів Світового банку, говорив він. Він також відзначав, що обсяг запозичень може скласти мільярди доларів, але не протягом одного року, а за декілька років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас