Центробанк Китаю: Економіка країни збереже стабільне і швидке зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Китаю: Економіка країни збереже стабільне і швидке зростання

Казна та Політика
282
Народне господарство Китаю збереже подальше стабільне і порівняно швидке зростання, говориться в доповіді про підсумки проведення валютної політики в I кварталі року, оприлюдненій Народним банком Китаю (Центробанк).
У доповіді відзначається, що пакет заходів, прийнятих китайським урядом щодо розширення внутрішнього попиту і сприяння стабільному та порівняно швидкому розвитку економіки, дав результати.
В економічній діяльності намітилися позитивні зміни, ситуація виявилася навіть кращою, ніж передбачалося. Однак основа для пожвавлення китайської економіки є тендітною, зовнішня економічна ситуація залишається складною, існує низка дестабілізуючих факторів.
У січні-березні збільшилася кількість моментів, що сприяють стабілізації і пожвавленню національної економіки, підкреслюється в доповіді. За прогнозом, очікується подальше порівняно швидке зростання інвестицій. Крім того, значне підвищення урядом рівня соціального забезпечення, просування реформи системи охорони здоров'я і збільшення дотацій на сільське господарство дозволить сприяти збільшенню споживання.
У доповіді одночасно відзначається наявність ризиків і викликів, що впливають на економічний розвиток країни. Таких як подальше поширення міжнародної фінансової кризи, тривале скорочення зовнішнього попиту і напружена зовнішньоторговельна ситуація.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас