МВФ значно помилився у підрахунках зовнішнього боргу Східної Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ значно помилився у підрахунках зовнішнього боргу Східної Європи

Казна та Політика
3453
Міжнародному валютному фонду довелося виправляти зроблену ним помилку, яка привела до публікації завищених даних про рівні зовнішнього боргу країн Східної Європи, повідомляє 6 травня Financial Times.
В останньому, квітневому випуску доповіді Global Financial Stability Report МВФ опублікував ключові дані по 38 економіках, що розвиваються, включаючи їх потреби рефінансування зовнішнього боргу в 2009 році як коефіцієнт їх валютних резервів. Однак після того, як ці цифри були спростовані центробанками, аналітиками і журналістами, МВФ переглянув дані і почав публікацію нових цифр по зовнішньому боргові та валютних резервах деяких східноєвропейських держав. Так, коефіцієнт для Чехії був знижений з 236% до 89%, для Естонії з 210% до 132%. Спостерігачі вважають, що коефіцієнт України буде знижений з 208% до 116%, коефіцієнт Литви, оцінений в 425% буде перелічений найближчим часом, а потім, можливо, підуть і інші країни.
МВФ у середу заявив, що перевірить свої підрахунки та опублікує виправлені дані на своєму сайті якнайшвидше. "Ми висловлюємо жаль із приводу плутанини, яка могла виникнути через публікацію неправильних даних", - заявив Фонд. МВФ додав, що в цей час з'ясовує, "як виникли помилки", і "виправить внутрішні процедури відповідно до отриманих уроків".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас