Індекси в США знизилися у вівторок слідом за акціями банків, нафтових компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США знизилися у вівторок слідом за акціями банків, нафтових компаній

Фондовий ринок
79
Фондові індекси США знизилися у вівторок на тлі побоювань, що низці американських банків за підсумками стрес-тестів буде запропоновано збільшити капітал, повідомило агентство Bloomberg. Ф'ючерси на індекси США дешевшають у середу, до 8:19 їхні ціни опустилися на 1-1,2%.
Негативний вплив на ринок зробило також падіння вартості нафти, що спричинило зниження котирувань акцій нафтових компаній.
У вівторок газета The Wall Street Journal повідомила, пославшись на джерело, ознайомлене із ситуацією, що уряд США покарає 10 з 19 американських банків, що піддалися стрес-тестам, збільшити розмір капіталу. У число банків, яким необхідно збільшити капітал, можуть увійти Wells Fargo & Co., Bank of America, Citigroup Inc. і низка регіональних банків.
Офіційні результати стрес-тестів будуть опубліковані 7 травня.
"Стрес-тести стали причиною деякого стресу для інвесторів, - заявив Майк Райан з UBS Financial Services Inc. у Нью-Йорку. - Невизначеність у відношенні того, що чекає банківську систему, імовірно, буде зберігатися протягом тривалого часу".
S&P 500 Banks Index опустився за підсумками торгів на 2,8%. Вартість акцій Fifth Third Bancorp. знизилася у вівторок на 5,4% - до $4,57, KeyCorp. - на 6,1%, до $6,59.
Підтримку цьому сектору зробили заяви глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке, що американський ЦБ не хотів би зберігати за собою "значні частки" у банках у майбутньому й сподівається, що в наступні кілька років фінансовий сектор зможе функціонувати без підтримки держави.
Глава ФРС попередив, однак, що ще один удар по фінансовій системі викличе зниження прогнозу Центробанку щодо того, що рецесія в США відступить цього року, і економіка почне повільне відновлення.
Папери Legg Mason подешевшали на 17% - до $18,63, що стало найбільш значним падінням за три місяці. Інвесткомпанія оголосила про відтік коштів вкладників у розмірі $44 млрд у першому кварталі 2009 року і скороченні квартальних дивідендів на 88%.
Котирування акцій нафтових компаній знизилися у вівторок слідом за падінням вартості нафти на 1,2% - до $53,84 за барель, обумовлених очікуванням чергового збільшення запасів у США.
Папери Chesapeake Energy Corp. упали в ціні на 11% - до $20,4. Chesapeake, другий за розмірами в США незалежний виробник нафти і газу, зафіксував менш значний прибуток у першому кварталі, ніж очікували аналітики.
Вартість акцій Kraft Foods підскочила на 4% - до $25,22. Прибуток американського виробника продуктів харчування виріс в січні-березні на 10% - до $660 млн, або 45 центів розраховуючи на акцію, порівняно з $599 млн, або 39 центами на акцію за аналогічний період минулого року, що перевершило очікування аналітиків.
Фінансові показники 75% з 382 компаній індексу S&P 500, що опублікували звітність за підсумками минулого кварталу, виявилися краще прогнозів.
Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку у вівторок на 16,09 пункту (0,19%) - до 8410,65.
Standard & Poor's 500 опустився на 3,44 пункти (0,38%), склавши 903,8.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 9,44 пункту (0,54%) - до 1754,12.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас