ФРС США відзначає пожвавлення на ринку житлової нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США відзначає пожвавлення на ринку житлової нерухомості

Казна та Політика
876
На американському ринку житлової нерухомості вперше з'явилися ознаки пожвавлення - уперше за останні три роки.
Таку заяву зробив голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке, виступаючи перед об'єднаною економічною комісією конгресу США.
На його думку, останні дані економічної статистики свідчать про те, що ринок житлової нерухомості нарешті починає стабілізуватися. Зокрема, з кінця 2008 р. на стабільному рівні перебувають продажі будинків на вторинному ринку нерухомості, у той час як продажі нових будинків зміцнилися зовсім недавно, хоча обидва показника перебувають ще на досить низькому рівні.
Бернанке підкреслив, що зниження процентних ставок іпотечного кредитування поряд зі зрослою доступністю будинків для населення в значній мірі підстьобнуло попит на ринку житлової нерухомості. Однак іпотечне кредитування залишається в істотній залежності від програм урядової підтримки.
Тим часом умови на ринку комерційної нерухомості залишаються вкрай напруженими., що пустують офісних, промислових і торговельних приміщень, що пустують, росте, ціни на комерційну нерухомість знижуються. Умови кредитування в даному секторі дуже непрості, оскільки протягом останнього року іпотечні цінні папери, забезпечені комерційною нерухомістю, практично не випускалися.
Нагадаємо, спочатку криза вибухнула в США в системі високоризикових іпотечних кредитів категорії subprime. Протягом декількох років обсяги видачі цих кредитів у США безупинно росли, а вимоги до позичальників знижувалися. На початку 2007 р. почався обвал на іпотечному ринку, число дефолтів і прострочень по кредитах різко зросло.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас