Павленко: На реконструкції НСК "Олімпійський" до Євро-2012 вже зекономлено 150 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Павленко: На реконструкції НСК "Олімпійський" до Євро-2012 вже зекономлено 150 млн грн

Казна та Політика
426
На реконструкції Національного спорткомплексу "Олімпійський" у рамках підготовки до Євро-2012 уже вдалося заощадити близько 150 млн грн. Про це сьогодні повідомив міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, відповідаючи на запитання журналістів.
"З тих сум, які на першому рівні були подані генеральним підрядником, у силу перевірки кожної цифри ми вже сьогодні заощадили, зберегли для реконструкції НСК "Олімпійський" близько 150 млн. грн.", - сказав Ю.Павленко.
У той же час він відзначив, що це не остаточна цифра, оскільки частина видів робіт ще не подана на експертизу. Тому міністр вважає, що остаточна вартість усіх робіт на НСК може бути меншою від визначеної попередньо. За словами Ю.Павленка, усі фінансові показники та уточнена вартість робіт з реконструкції стадіону будуть відомі орієнтовно 20 травня після того, як "Укрдержбудекспертиза" надасть комплексний висновок. Після цього, додав міністр, Кабінет міністрів затвердить остаточний проект реконструкції і титул будови.
Крім того, міністр підкреслив, що витрати коштів на реконструкцію стадіону і якість проведених робіт постійно контролюються трьома різними органами, які перевіряють відповідність вартості закуплених будівельних матеріалів.
Щодо стану робіт, то Ю.Павленко повідомив, що на сьогодні вже завершена перша фаза будівельних робіт і зараз триває друга фаза, у рамках якої проводиться не тільки будівництво в чаші стадіону, але й реконструкція мереж під ним. За словами міністра, це дуже серйозна робота, оскільки підземні комунікації не ремонтувалися багато років, "Пів-Києва залежить від цих мереж". "Тому я можу гарантувати за кожну цеглинку, що він відповідає сьогодні проекту", - підкреслив Ю.Павленко, додавши, що всі роботи на НСК проводяться згідно із затвердженим графіком.
Довідка. Реконструкція НСК "Олімпійський" проводиться в рамках підготовки України до Євро-2012. Готовність арени до прийняття матчів чемпіонату визначена УЄФА як обов'язкова умова для проведення турніру в нашій державі. Будівельно-монтажні роботи на спорткомплексі почалися 1 грудня 2008 року і здійснюються холдинговою компанією "Київміськбуд". Їхнє завершення заплановано на грудень 2010 року, а введення стадіону в експлуатацію - на червень 2011 року. Загальна місткість оновленого стадіону складе 69 тис. 423 глядача. Вартість реконструкції спорткомплексу становить 2 млрд. 114 млн. 726,9 тис. грн. Фінансування робіт проводиться з державного бюджету України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас