Нафта і соя-боби очолюють ралі на світових сировинних ринках у понеділок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта і соя-боби очолюють ралі на світових сировинних ринках у понеділок

Фондовий ринок
153
Нафта і соя-боби продемонстрували найбільш активне зростання на сировинних ринках у рамках найбільш помітного ралі за останній місяць на очікуваннях підвищення попиту на сировину в міру покращення економічної ситуації, повідомило агентство Bloomberg.
Нафта подорожчала майже до максимуму за 5 тижнів, мідь і цинк на торгах у Шанхаї перевищили денні обмеження зростання, вартість соя-бобів перевищила $11 за бушель вперше з вересня минулого року, пальмова олія подорожчала до максимуму із серпня.
Темпи зростання індексу 19 основних сировинних товарів Reuters/Jefferies CRB є найбільш швидкими з 2 квітня, збільшилися ціни на 16 з 19 товарів групи.
Червневі ф'ючерси на нафту сорту WTI подорожчали на 0,26% - до $53,34 за барель на 12:04 мск. З початку травня нафта додала в ціні 4,1% на тлі несподіваного покращення споживчої довіри в США до найвищого рівня з моменту загострення фінансової кризи у вересні 2008 року.
"Ринок зараз практично ігнорує негативні дані про пропозицію й будує позитивні прогнози попиту на тлі результатів фондового ринку", - відзначив старший аналітик сировинних ринків Australia and New Zealand Banking Group Ltd. Марко Перван.
Азіатські акції подорожчали в понеділок на новинах про збільшення обсягів промислового виробництва в Китаї вперше за 9 місяців і зобов'язаннях регіональних лідерів створити пул валютних коштів обсягом $120 млрд. Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific додав майже 4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас