У Польщі підписано контракт на будівництво стадіону на 55 тисяч місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі підписано контракт на будівництво стадіону на 55 тисяч місць

Казна та Політика
339
Національний центр спорту Польщі і польсько-німецько-австрійський консорціум підписали контракт на виконання основних робіт з будівництва Національного стадіону Польщі, на якому відбудеться перший матч фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Як повідомляє компанія PL2012, яка координує підготовку Польщі до чемпіонату, контракт підписаний з польсько-німецько-австрійським консорціум компаній Hydrobudowa Polska SA (Польща), PBG z Alpine Bau Deutschland AG (Німеччина), Alpine Bau GMBH (Австрія) і Alpine Construction Polska Sp. z o.o.
Цей консорціум виграв тендер на будівництво Національного стадіону Польщі 15 квітня. Жодна з 6 компаній, які пройшли в другий етап тендера, не оскаржила його результати.
Стадіон на 55 тисяч глядачів, вартість будівництва якого буде становити близько 380 млн. доларів (за нинішнім курсом 3,3 злотих за долар), повинно бути побудовано до травня 2011 року.
На початку березня у Варшаві з півторамісячним випередженням графіка було завершено перший етап будівництва стадіону, під час якого виконані підготовчі роботи до безпосереднього спорудження стадіону.
Тендер на виконання основних робіт з будівництва стадіону був оголошений в листопаді 2008 року.
Проект Національного стадіону Польщі розробила компанія JSK Architekci, яка вже розробляла подібні проекти в Німеччині, Китаї, Південній Африці та Польщі.
Стадіон буде включати комерційні площі під ресторани, виставкові і конференц-зали, клуби, магазини, фітнес-клуби, музей спорту і таке інше, а також дворівневий підземний паркінг на 1800 автомобілів.
На стадіоні будуть окремі місця для 860 журналістів, 2000 «преміум місць» для спеціальних гостей, близько 900 VIP-місць, а також для вболівальників, які пересуваються на інвалідних візках.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас