Нафтосховища по всьому світові переповнюються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтосховища по всьому світові переповнюються

Енергетика
4811
Рекордні матеріальні запаси нафти ростуть в усьому світі, загрожуючи переповненням сховищ і вселяючи в ринки надію на економічне відновлення, пише Daily Telegraph.
Найбільший європейський порт Роттердам майже вичерпав обсяги своїх нафтосховищ, у США запаси досягли 19-річного рекорду, а біля південних берегів Британії танкери використовуються як плавучі сховища, незважаючи на те, що Організація країн-експортерів нафти скорочує видобуток.
За оцінками Goldman Sachs, глобальні обсяги сховищ будуть вичерпані до червня. За даними уряду США, запаси становлять 375 млн. барелів і тільки у квітні росли на 4 млн. барелів на тиждень. За деякими оцінками, ще 100 млн. барелів у цей час на танкерах по усьому світу.
Ахмад Абдалла, сировинний аналітик економічної консалтингової фірми Gavekal у Дубаї, відзначає, що офіційні прогнози використання нафти на цей рік ґрунтувалися на більш оптимістичних оцінках, ніж економічна реальність. Він додав, що аналогічна картина спостерігається і з іншими сировинними товарами, оскільки компанії нарощують запаси, поки ціни низькі. "Я не очікую зростання попиту цього року, - заявив він. - І навіть якщо попит виросте наступного року, це зростання буде дуже слабким".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас