Меркель пообіцяла виборцям знизити податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель пообіцяла виборцям знизити податки

Казна та Політика
348
Канцлер ФРН Ангела Меркель обіцяла після виборів знизити податки. Вона покритикувала податкову програму СДПН і виступила проти введення податку для багатих.
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вона не відмовляється від своїх планів знизити прибутковий податок у країні після виборів у бундестаг, що відбудуться у вересні.
"Ми повинні полегшити податковий тягар справжніх виробників благ", - сказала голова Християнсько-демократичного союзу в інтерв'ю газеті Ruhr Nachrichten 2 травня.
За словами федерального канцлера, ці платники податків у цей час занадто сильно страждають від так званої "холодної прогресії" – фактичного збільшення ставки податку, коли, приміром, внаслідок інфляції збільшується оподатковувана номінальна сума, а разом з тим здійснюється перехід до більш високих податкових ставок.
"Це несправедливо, і це ми змінимо", - запевнила Ангела Меркель. За її словами, "в 2010 році в Німеччині буде початий найбільший крок до полегшення податкового тягаря громадян за довгий час".
Як повідомила Ангела Меркель, Християнсько-демократичний союз у своїй передвиборній програмі закріпить "тризвуччя, що складається з погашення боргів, інвестицій в інновації та зниження податків".
"Коли економічна криза закінчиться, і доходи держави знову почнуть поповнюватися, частина додаткових коштів буде потрібна для погашення боргів, частина – для додаткових асигнувань на освіту і наукові дослідження", - пояснила Ангела Меркель. А потім настане полегшення від "холодної прогресії".
Канцлер ФРН підкреслила, що на відміну від СДПН, блок ХДС/ХСС виступає проти підвищення податків. Вона також відкинула вимогу соціал-демократів – нинішніх партнерів ХДС/ХСС по правлячій "великій коаліції" – ввести спеціальний податок для багатих.
Блок ХДС/ХСС має намір прийняти спільну передвиборну програму 29 червня. Вибори в бундестаг відбудуться 27 вересня.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас