Британські банки піднімають вартість обслуговування кредитних карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські банки піднімають вартість обслуговування кредитних карток

Казна та Політика
225
Великобританія, яка одержала допомогу уряду, піднімають ставки з обслуговування кредитних карт, пише в неділю Sunday Mirror.
Незважаючи на те, що ставка Банку Англії знизилася на 0,5%, банк HBOS підняв ставку з кредитної карти Halifax One з 20,9% до 25,9%. Такого ніхто не очікував від компанії, що тепер на 43% належить державі. Банк одержав уливання в капітал на $17 млрд. при злитті з Lloyds.
А Royal Bank of Scotland, 70% статутного капіталу якого перейшло державі після одержання бюджетної підтримки на $20 млрд., підняв ставку з кредитних карток з 12,9% до 16,9%.
Такі дії банків знекровлюють мільйони людей, які й так зводять кінці з кінцями, оплачуючи рахунку в боротьбі з рецесією. Ці рахунки з кредитів ростуть, незважаючи на вимоги прем'єр-міністра Великобританії Гордона Брауна обслуговувати користувачів кредитних карт справедливо.
Багато інших банків піднімають ставки, також дістаючи додаткові кошти зі споживачів їх послуг. MBNA й Alliance & Leicester скоротили терміни виплати відсотків з кредитів для своїх клієнтів. And Egg піднімають збори за зняття готівки з банкоматів із кредитних карток із 3 до 5 фунтів стерлінгів.
Представник HBOS заявив виданню: "Ставки з кредитних карток ніколи не корелюють із рівнем базової ставки, незалежно від того, ростуть вони чи падають, а засновані на низці факторів".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас