Німецькій охороні здоров'я потрібні додаткові мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькій охороні здоров'я потрібні додаткові мільярди

Казна та Політика
159
Економічна криза пробила відчутну діру у бюджеті німецьких державних кас медичного страхування. Щоб залатати її, їм потрібні додаткові мільярди євро.
Об'єднання державних кас медичного страхування звернулося до уряду Німеччини із проханням про надання в 2009 році додаткових 2,9 мільярди євро. На думку комісії, що складається з представників міністерства охорони здоров'я, федерального страхового управління і членів правління кас медичного страхування, саме ця сума допоможе страховим касам позбутися дефіциту в бюджеті, повідомляє агентство dpa з посиланням на представника об'єднання.
Відповідно до первісного плану, фонд охорони здоров'я вже одержав цього року коштів з федерального бюджету в розмірі понад 7 мільярдів євро. Чотири мільярди із цієї суми повинні піти на оплату страховими компаніями медичних послуг, за які громадяни Німеччини не платять страхових внесків, зокрема, на медичне обслуговування дітей.
Інші 3,2 мільярди євро повинні допомогти реалізувати план федерального уряду, відповідно до якого, з першого липня сума страхового внеску буде знижена на 0,6 відсотка і складе 14,9 відсотка від прибутків. Загальна сума бюджету фонду становить 167 мільярдів євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас