Стоянку доповнять магазинами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стоянку доповнять магазинами

403
ТОВ "Юджин" починає проектувати підземну частину ТРЦ "Троїцький", що залишилася в компанії після зносу комплексу поблизу НСК "Олімпійський"
У планах - паркінг на 300 машино-місц та торговельні приміщення, побудувати які компанія саме може встигнути до прогнозованого пожвавлення ринку рітейлу в 2011 р.
За словами гендиректора ТОВ "Юджин" Олександра Субіна, зараз, коли затверджене архітектурне рішення НСК "Олімпійський", з'явилася можливість почати проектування реконструкції площі в комплексі з новим стадіоном. "Зараз компанія розглядає варіанти розвитку підземного простору під площею. Ми орієнтуємося на будівництво торговельних площ і паркінгу",- заявив Олександр Субін. За його словами, реалізовувати проект компанія планує за свої кошти.
Про те, що буде під колишньою ТРЦ "Троіцький" ТОВ "Юджин", який входить до компанії "Смарт-холдинг" Вадима Новинського, обіцяло визначитися після узгодження міськради проекту головного стадіону країни. Після зносу наземної частини комплексу за компанією залишилося два підземних поверхи "Троїцького" (близько 30 тис. кв. м). Як компенсація "Юджин" одержав в оренду на 49 років ділянку площею 80,0 га на ін. Глушкова, 1, у Голосіївському районі Києва.
За оцінками гравців ринку, до кризи будівництво підземного комплексу обійшлося б компанії в суму близько $50 млн. "Завершення проектних робіт підземної частини планується до кінця першого кварталу 2010 р. Необхідний обсяг фінансування стане зрозумілий тільки після завершення проектних робіт, коли буде запропонований і розглянутий кошторис. Ми мають намір завершити будівельно-монтажні роботи до моменту закінчення зведення стадіону",- розповів Олександр Субін.
Сполучення підземної автостоянки з торговельними площами виправдано. За прогнозами більшості аналітиків, рітейл вийде із кризи до кінця 2010 р.- початку 2011 р. До цього часу підземний комплекс можна встигнути добудувати. Хоча "Юджину" прийдеться трохи позмагатися із ТЦ "Олімпійський", який знахрдиться через дорогу, і грамотно підібрати орендарів. Але це рішення ще повиненна затвердити міськрада. "Юджин" планує запроектувати стоянку на 300 автомобілів, хоча рік тому чиновники очікували, що під землею розміститься 1,5 тис. автомобілів.
Проект НСК "Олімпійський" столична міськрада затвердила 22 квітня ц.р. Облаштованість функціональних зон у периметрі 1,5 км від стадіону припускає будівництво готелів, підприємств громадського харчування та паркінгів на 2554 автомобіля, 24 мікроавтобуса та 206 автобусів. Стоянка для почесних гостей планується під землею і на території НСК. Зверху розташують паркінг для телевізійних автобусів (9 тис. кв. м). Також, за словами заступника міністра зі справ родини, молоді та спорту Ростислава Карандєєва, міністерство пропонує будівництво інфраструктури поблизу НСК "Олімпійський" виділити в окремий проект і поділити витрати між Кабміном, мерією та інвесторами. КМДА ж вважає, що за держкошти повинні бути виконані всі роботи, включаючи облаштованість прилеглої територій, будівництво паркінгів, демонтаж залишків ТРЦ "Троїцький" та ін.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас