Chrysler має намір подати заяву про банкрутство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Chrysler має намір подати заяву про банкрутство

308
Американський автоконцерн Chrysler LLC, що переживає разом зі всім автомобілебудівним сектором США не кращі часи, подасть сьогодні заяву про банкрутство.
Про це повідомив представник адміністрації Білого дому.
Рішення було прийняте після того, як переговори з утримувачами облігацій Chrysler зайшли в безвихідь, передає Reuters.
Раніше повідомлялося, що керівництву Chrysler за активним посередництвом уряду США вдалося домовитися з чотирма банками - найбільшими утримувачами боргових зобов'язань автоконцерну - про реструктуризацію облігацій. В результаті банки, що тримають левову частку облігацій (загальний обсяг боргових зобов'язань - 6,9 млрд дол.), повинні були отримати 2 млрд дол. готівкою в обмін на ці цінні папери і відмову від претензій до автоконцерну.
Щоб повністю реструктурувати заборгованість, автоконцерн повинен був домовитися з рештою всіх утримувачів своїх бондів, а таких було декілька десятків. Це було однією з неодмінних умов отримання урядової допомоги. Останнім днем для подачі нового план реструктуризації був сьогоднішній день.
Іншим опорним моментом в реструктуризації збиткового автоконцерну повинен був стати стратегічний альянс з італійським Fiat. Згідно підготовленій угоді, Fiat надасть американському партнерові доступ до своїх технологій і виробничих майданчиків в обмін на 20-35% акцій Chrysler.
За деякими даними, документ про партнерство двох компаній вже підписаний, хоча офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.
Компанія Chrysler була заснована в 1924 р. інженером та бізнесменом Уолтером Персі Крайслером. У 2007 р. 80,1% акцій компанії сконцентрував в своїх руках фонд Cerberus Capital Management. Не дивлячись на раніше надану допомогу від уряду США, Chrysler розглядався аналітиками як найбільш вірогідний кандидат з "великої детройтської трійки" на банкрутство або поглинання в 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас