Медведєв увів комендантську годину для дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв увів комендантську годину для дітей

Казна та Політика
1380
Президент Росії Дмитро Медведєв затвердив виправлення до федерального закону "Про основні гарантії прав дитини в РФ", що обмежують перебування неповнолітніх у громадських місцях пізно ввечері та вночі, повідомляє прес-служба Кремля.
Відповідно до виправлень суб'єкти РФ можуть установлювати міри, які забороняють підліткам, які не досягли 18 років, перебувати в пивних, ресторанах і барах, рюмочних та інших місцях, призначених винятково для реалізації алкогольної продукції, а також у магазинах з товарами сексуального характеру. Регіональна влада також буде визначати місця, де може бути нанесена шкода фізичному, духовному та моральному розвитку дітей. Виправлення також передбачають право суб'єктів РФ своїми законами знижувати вікову планку, але не більш, ніж на два роки.
Регіонам також дається право встановлювати міри, що забороняють дітям перебувати в нічний час у певних громадських місцях без супроводу батьків або інших дорослих, наприклад, на вулицях, стадіонах, у парках, скверах, транспорті, а також в інтернет-кафе. Час, що, вважається "нічним" - період з 22.00 до 6.00 за місцевим часом.
Крім того, органам держвлади суб'єктів РФ і місцевого самоврядування запропоновано створювати сприятливі умови для діяльності організацій культури, установ і організацій з виховання, освіти, розвитку та оздоровленню дітей, їх розваги та дозвілля.
При цьому виправлення надають суб'єктам РФ можливість із урахуванням місцевих традицій і особливостей визначати своїми законами заходи щодо недопущення негативного впливу на здоров'я і розвиток дітей.
Суб'єкти РФ також наділяються правом установлювати для батьків та інших осіб адміністративну відповідальність за недотримання вимог щодо сприяння фізичному, інтелектуальному, психічному, духовному та моральному розвитку дітей і попередженню заподіяння їм шкоди.
Закон був прийнятий Держдумою 15 квітня 2009 року і схвалений Радою Федерації 22 квітня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас