Росія та Україна обговорять закачування російського газу у ПСГ України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія та Україна обговорять закачування російського газу у ПСГ України

Енергетика
97
Росія та Україна будуть обговорювати на майбутніх російсько-українських переговорах питання накачування російського газу в підземні сховища газу (ПСГ) України, повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, виступаючи на засіданні комітету з російсько-українського економічного співробітництва.
"Перед нами стоїть новий виклик - це питання накачування природного російського газу в українські газові сховища", - сказала вона.
Ю.Тимошенко додала, що на початку цього року Росії та Україні "удалося встановити прозорі стосунки в системі постачання газу". "Зараз наша робота в цьому напрямку просувається дуже успішно", - сказала вона.
Раніше українська сторона заявляла, що їй необхідно закупити для накачування в сховища цього року 19,5 млрд кубометрів газу. Українська сторона має намір просити поставити цей обсяг у рахунок оплати послуг із транзиту російського газу в майбутні роки. За попередніми оцінками, вартість запитуваного обсягу газу становить $4,8 млрд.
Запаси газу в українських ПСГ були майже повністю витрачені минулої зими під час транзитного конфлікту, коли українські споживачі два тижні живилися газом тільки зі сховищ. Пізніше в I кварталі Україна, використовуючи запаси газу в ПСГ, мінімізувала закупівлі імпортного газу, ціна якого, обумовлена за формулою, у цей період була на максимальному рівні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас