Німеччина та Австрія закривають ринки праці для нових країн ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина та Австрія закривають ринки праці для нових країн ЄС

584
Німеччина та Австрія попередили Європейську Комісію про свій намір обмежувати працевлаштування для жителів країн ЄС, які були прийняті в співдружність після 2004 року.
Тим самим Берлін і Відень формально підтвердили своє рішення, про яке було заявлено раніше. Ці країни мають намір надалі обмежити працевлаштування для поляків, литовців і словаків, а також жителів інших країн, що вступили в ЄС після 2004 року. Згідно з договором, який підписували ці країни при вступі в співдружність, обмеження працевлаштування можливо через 5 років, якщо будуть мати місце порушення на ринку праці.
Офіційний Берлін пояснив цей вимушений захід фінансовою кризою і, як наслідок, безробіттям. "Якщо в 2008 році в Німеччині було 3,3 млн. безробітних, то в березні цей показник досяг 3,6 млн. Рівень безробіття виріс на 1%. Виходячи із прогнозів, цього року без роботи можуть залишитися 4,6 млн. людей", говориться в офіційному листі, направленому в Європейську Комісію в понеділок. У найскладнішій ситуації опинилися жителі колишньої НДР і некваліфіковані працівники. Безробіття в східному регіоні країни виросло з 13,1% до 14,2%.
Однак такі доводи не переконали польську владу. За словами одного з польських дипломатів, "кризу Німеччині послали небеса, інакше в них не було б приводу для обмеження працевлаштування".
У Європейській комісії раніше заявили про те, що фінансова криза не є "порушенням", про яке мова йде в документі. У договорі про вступ не уточнюється визначення "порушень на ринку праці". Тому Комісія повинна враховувати також інші положення. У тому числі й ті, які гарантують свободу праці всім громадянам ЄС. Однак зараз представники ЄК висловлюються про цю ситуацію обережніше. "Нам потрібно кілька тижнів для розгляду цього питання, потім ми оголосимо своє рішення", - повідомила представник комісії Katharina von Schnurbein.
Нагадаємо, міністр праці Німеччини Олаф Шольц раніше говорив про те, що Німеччина має намір обмежити ринок праці для громадян країн, які були прийнято в ЄС в 2004 році.
За його словами, оскільки фінансова криза загрожує втратою робочих місць не тільки німецькому ринку праці, але й усьому світу, зараз не час працевлаштовувати працівників із країн східного регіону.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас