У Києві до літа облаштують 12 пляжів і 35 зон відпочинку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві до літа облаштують 12 пляжів і 35 зон відпочинку

142
Головне управління з контролю за благоустроєм Київської міськдержадміністрації планує підготувати до літнього сезону 12 пляжів і 35 зон відпочинку біля столичних водойм, повідомляють Українські новини.
Зокрема, у Деснянському районі планується облаштувати пляж "Чорторий" (у парку Дружби народів на Дніпрі), у Дарницькому - "Сонячний" (на озері Сонячне), в "Оболонському" - пляжі Пуща-Водиця (ставок на ріці Горенка) і "Вербний" (озеро Вербне).
У Дніпровському районі планується упорядкувати пляжі: "Центральний" (Труханів острів), "Венеція" і "Молодіжний" (Долобецький острів), "Дитячий", "Передмістна слобідка" і "Золотий" (острів Передмістна слобідка), у Голосіївському - "Дніпровська Рив'єра" (на Жуковому острові) і "Галерний" (у Галерній затоці).
Серед зон відпочинку, які управління планує упорядкувати для відпочинку, 5 знаходяться у Голосіївському районі, по 2 - у Дарницькому, Подільському, Святошинському і Солом’янському, по 1- у Деснянському, Печерському і Шевченківському, 12 - у Дніпровському, 7 - в Оболонському.
У тому числі це Голосіївський парк імені Рильського, Жуків острів, озеро Сонячне, Наводницький парк, Русанівський канал, Труханів острів, урочище Горбачиха, Гідропарк, затоки Верблюд, Наталка, Собаче устя, Галерний, Центральне озеро.
Зоною відпочинку також є Хутір Шевченко, Синьоозерна, ставок на ріці Нивка і озеро Віра, Совська балка, парки Відрадний і Нивки.
За оцінкою комунального підприємства "Плесо", вартість благоустрою пляжів і зон відпочинку складе близько 4 мільйона гривень, з яких 0,5 мільйони передбачено міськбюджетом за цей рік, а решту підприємство сподівається залучити за рахунок інвесторів.
За даними управління, непридатними для купання є 42 ставка, канали та озера.
Серед них Голосіївські, Дідоровські, Совські, Мишеловські ставки, ставки на Теремках-2, в озерах Нижній Тельбін, Вирлиця, Пономарівське, Діамантове, Бобровня, Гнилуша, Кругле, Берізка (Гідропарк), Куренівське, Сирецьке, Петровське, Видубицьке, Либідське, у водоймах на проспекті Бажана, штучних озерах Опечинь, у затоці Верблюд, Центральному озері та Русанівському каналі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас