GM заявив про ліквідацію бренду Pontiac до кінця 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM заявив про ліквідацію бренду Pontiac до кінця 2010 р.

253
Найбільший автоконцерн США General Motors, що знаходиться у важкому фінансовому положенні, оголосив про новий план реструктуризації компанії, що передбачає ліквідацію бренду Pontiac до кінця 2010 р. Автоконцерн має намір сфокусуватися на чотирьох основних брендах в США - Chevrolet, Cadillac, Buick і GMC. Скороченню підлягає і кількість моделей автомобілів: у 2010 р. їх буде 34, що на 29% менше, ніж в 2008 р., коли клієнтам було запропоновано на вибір 48 моделей. Дана стратегія дозволить компанії зосередитися на поліпшенні якості продуктів, що випускаються, і забезпечить вищу конкурентоспроможність моделей, вважають в GM. Такі дані містяться в обнародуваному сьогодні прес-релізі компанії.
В рамках реструктуризації планується також до 2010 р. скоротити 21 тис. погодинних робочих до 2010 р. і закрити 13 з 47 заводів.
Нагадаємо, сьогодні GM запропонував своїм кредиторам погодитися на обмін боргових зобов'язань в об'ємі 27 млрд дол. на акції компанії. Інакше, згідно заяві, компанія оголосить про банкрутство. GM пропонує конвертувати кожну частку кредитів, еквівалентну 1 тис. дол., в 225 акцій компанії з урахуванням набігаючих відсотків, які будуть виплачені наявними. Успішне завершення такої операції дозволить GM понизити загальний об'єм боргових зобов'язань перед утримувачами облігацій, Міністерством фінансів США і іншими кредиторами, принаймні, на 44 млрд дол. При цьому утримувачі облігацій в результаті обміну отримають 10% в компанії.
Перші автомобілі під маркою Pontiac були продані в 1926 р. Пік популярності цих машин припав на 1960-1970 рр., і останніми роками General Motors безуспішно намагався повернути бренду минулу славу.
До 1 червня ц.р. General Motors повинен представити властям США остаточний план по довгостроковому виживанню. Якщо бізнес-план GM здасться властям незадовільним, компанія буде оголошена банкротом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас