Тимошенко: Україна націоналізує всі облгази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Україна націоналізує всі облгази

Енергетика
887
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко переконана, що до кінця 2009 р. усі облгази будуть повернуті в державну власність. Про це вона заявила на брифінгу в Кагарлику. Вона також відзначила, що на даний момент близько 70% облгазів перебувають у власності RosUkrEnergo.
"Із цим ми зараз ретельним чином розбираємося, і думаю, що до кінця року ми наведемо там порядок, і все це буде в державній власності, тому що газопроводи - державні, усі системи поставок газу - державні. Ми просто усунемо надбудови, які тільки ускладнюють сьогодні систему подачі газу для людей", - сказала вона.
Також, Уряд України планує залучити 3 млрд грн на реконструкцію котелень.
Тимошенко відзначила, що в Україні на даний момент налічується більше 72 тис. котелень, більшість із яких не придатні до роботи.
Вона також нагадала, що з початку 2009 р. Кабінет міністрів провів інвентаризацію котелень і розробив програму їх реконструкції.
"Ми маємо і програму реконструкції, і ми скоротили викиди вуглекислого газу в атмосферу, а за це одержали більше 3 млрд грн згідно з Кіотським протоколом… Країна може продати квоти скорочення та одержати ці гроші. Це означає, що 3 млрд грн цього року будуть спрямовані на реконструкцію і модернізацію по всій країні цих котелень", - повідомила Тимошенко. На думку прем'єр-міністра, протягом 3 наступних років усі котельні в Україні будуть реконструйовані.
Раніше повідомлялося, що заборгованість газопостачальних компаній (обл- і міськгазів) за поставлений природний газ становить 12 млрд гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас