Катар: ОПЕК повинна слідкувати за світовим ринком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катар: ОПЕК повинна слідкувати за світовим ринком

Енергетика
114
ОПЕК повинна уважно спостерігати за світовим ринком нафти, щоб зрозуміти, чи є на ньому надлишок пропозиції, заявив міністр нафти Катару Абдулла бін Хамад фль-Аттійа.
"Дуже складно передбачити" результат наступної зустрічі ОПЕК, сказав він журналістам перед початком зустрічі в міністрами енергетики країни Азії в суботу, передає Bloomberg.
Генеральний секретар ОПЕК Абдалла Ель-Бадрі розраховує, що група повністю виконає зобов'язання щодо скорочення видобутку, про які країни домовилися в минулому році, перш ніж почне обговорювати нові скорочення, передало вчора агентство Dow Jones. Однак картель не відмовляється уживати подальших заходів, якщо це необхідно, на наступному саміті 28 травня, говориться в повідомленні з посиланням на керівника організації.
Формально ОПЕК не зобов'язана виконувати всі взяті зобов'язання, перш ніж будуть узяті нові. Група країн картелю, на яку припадає 40% світових запасів нафти, виконала зобов'язання щодо скорочення видобутку на 4,2 млн. барелів на день на 83%, говориться в повідомленні організації, опублікованому минулого тижня.
Міністри торгівлі та енергетики країн ОПЕК і 13 азіатських держав, у тому числі Японії, Південної Кореї і Китаю, у ці вихідні зустрічаються в Токіо для обговорення шляхів пожвавлення світового попиту та забезпечення безпеки поставок сировини після закінчення світової рецесії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас