Стросс-Кан: Відновлення світової економіки почнеться в 2010 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стросс-Кан: Відновлення світової економіки почнеться в 2010 р

Казна та Політика
318
Відновлення світової економіки розпочнеться в 2010 р. Таку думку висловив директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан. Він відзначив, що МВФ "оптимістичний з приводу відновлення економіки". Водночас він відзначив, що "зараз дуже важко робити прогнози, оскільки ситуація міняється щодня", передає Associated Press.
Аналогічну думку висловив і глава Міжнародного валютно-фінансового комітету - керівного органу МВФ - Юсеф Бутрос-Галі. Він відзначив: "Ми перебуваємо в центрі економічного шторму", зазначивши , що "ситуація почне поліпшуватися до кінця поточного року".
Нагадаємо, що раніше Д.Стросс-Кан не виключав, що відновлення світової економіки може розпочатися в 2010 р. Він акцентував на залежності термінів початку відновлення економіки від дій урядів для поліпшення умов кредитування.
На думку МВФ, ключовими інструментами в ліквідації фінансової кризи є надання центробанками необхідної ліквідності, рекапіталізація здорових фінансових інститутів і звільнення банків від проблемних активів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас