Тарифи на послуги ЖКГ у Києві підвищуються з 1 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на послуги ЖКГ у Києві підвищуються з 1 червня

Казна та Політика
606
У Києві з 1 червня 2009 року відбудеться перший етап підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні журналістам виконувач обов'язків голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко.
"Учора було ухвалено рішення про скасування мораторію (на підвищення тарифів на послуги ЖКГ). Тобто депутати Київради сказали: так, можна приводити тарифи до економічно обґрунтованих – приводьте, влада, будь ласка, тарифи до економічно обґрунтованих", - сказав Голубченко, додавши, що це буде відбуватися "уповільнено, поетапно, з одночасним забезпеченням соціального захисту населення".
У зв'язку із цим він повідомив, що найближчим часом вийде відповідне розпорядження КМДА про поетапне приведення тарифів на послуги ЖКГ до економічно обґрунтованих.
"Але воно буде дуже виважено, дуже м'яко і буде мати кілька етапів: три або чотири – і обов'язково будуть виділені особливі пункти по соціальному захисту", - запевнив Голубченко.
Як він пояснив, розпорядження буде видано до 1 травня, далі протягом одного місяця воно буде розміщено на офіційному сайті КМДА, набуде чинності з 1 червня, а, відповідно, квитанції з новими тарифами споживачі одержать уже в липні.
Він також уточнив, що етапи підвищення тарифів будуть тривати протягом поточного і першої половини наступного року.
Говорячи про конкретні коефіцієнти підвищення, Голубченко відзначив, що це буде відбуватися для різних споживачів по-різному.
Як повідомляв УНІАН, учора, 23 квітня, депутати Київської міської ради скасували мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві і надали повноваження щодо здійснення тарифної політики в місті Київської міської державної адміністрації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас