Київ планує підвищити тарифи на компослуги для населення і юросіб в 3-4 етапи до липня 2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ планує підвищити тарифи на компослуги для населення і юросіб в 3-4 етапи до липня 2010

Енергетика
398
Київська міська державна адміністрація планує підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги для населення і компослуги для юридичних осіб до економічно обґрунтованого рівня в 3-4 етапу до липня 2010 року.
Про це журналістам сказав виконуючий обов'язки голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко, відповідаючи на запитання Українських Новин.
"(Підвищення) буде мати кілька етапів - три або чотири... Я думаю, що це буде цей рік і перша половина наступного", - сказав він.
З його слів, Київська міська рада, скасувавши мораторій, що діяв, на підвищення тарифів, у такий спосіб дозволить міськадміністрації привести тарифи до економічно обґрунтованого рівня.
Голубченко також повідомив, що перший етап підвищення тарифів і для населення, і для юросіб почнеться із червня, що тоді відповідні розпорядження адміністрації будуть підписані у квітні, щоб протягом травня громадськість могла з ними ознайомитися.
Він підкреслив, що розміри поетапного підвищення будуть помірними й дуже м'якими.
При цьому він зазначив, що паралельно з підвищенням адміністрація буде уживати всіх заходів, щоб максимально захистити малозабезпечених киян.
Як повідомляло агентство, 23 квітня Київрада скасувала уведений нею у грудні 2008 року мораторій на підвищення тарифів на житлокомунпослуги.
Раніше Київміськадміністрація перенесла плановане підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення із травня на червень, на комунальні послуги для юросіб - із квітня на травень.
Робоча група Київрада із вивчення тарифної політики вважає за необхідне поетапно підвищити тарифи на гаряче й холодне водопостачання, водовідвід й опалення в 1,96-3,18 рази.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас