У найближчій перспективі курс долар/євро буде визначатися розвитком фондових ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У найближчій перспективі курс долар/євро буде визначатися розвитком фондових ринків

Валюта
668
У найближчій перспективі курс долар/євро буде визначатися розвитком фондових ринків. Про це говориться в огляді, підготовленому аналітиками Erste Group.
Зокрема, експерти підкреслили, що підтримку долару надавала спадна динаміка на фондових ринках. "Чим слабший фондовий ринок, тим більша непевність і, як результат, більші уливання в американський долар. Це означає, що долар має набагато більший рівень довіри з боку інвесторів, хоча це й безпідставно в умовах поточної економічної ситуації в США", - говориться в огляді.
У той же час експерти заявляють, що реальних підстав для знецінювання євро на сьогоднішній день не існує і якщо макропоказники США в чомусь і кращі від показників Єврозони, то ця різниця досить незначна.
Надалі ситуація на валютному ринку буде негативно впливати на американський долар, що в кінцевому результаті обумовить зменшення його курсу, вважають аналітики Erste Group.
Крім того, експерти вважають, що курс швейцарського франка відносно євро в середньостроковій перспективі збережеться на рівні 1,52 євро/фр. Стабільність франка буде забезпечуватися головним чином рішучими діями Національного банку Швейцарії (НБШ). "Продовжений термін проведення аукціонів з купівлі цінних паперів з подальшим викупом, а також підписані договори з деякими національними банками приведуть до трикратного збільшення кількості кредитів, виданих НБШ. Для забезпечення ліквідності в майбутньому НБШ також випустив векселі, завдяки чому знизив інфляційні ризики грошової емісії", - відзначають вони.
Середньостроковий курс ієни, на думку аналітиків Erste Group, складе 95-98 ієни/дол. Зміцненню японської валюти може посприяти виникнення проблем на фінансових ринках, що збільшить інвестиції в ієну.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас