Рада НБУ: Обсяг Фонду гарантування внесків фізосіб сьогодні складає 4,43 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада НБУ: Обсяг Фонду гарантування внесків фізосіб сьогодні складає 4,43 млрд грн

Казна та Політика
427
Обсяг Фонду гарантування внесків фізосіб сьогодні складає 4,43 млрд грн. Про це журналістам заявив голова ради Нацбанку Петро Порошенко.
Він підкреслив, що за останні півтора роки вказаний показник збільшився в 3 рази. За словами П.Порошенко НБУ розробляє низка заходів для подальшого збільшення Фонду, в т.ч. з прибутку НБУ за 2009 р.
Він зазначив, що збільшення обсягу Фонду гарантування внесків фізосіб є одним із заходів антикризової кредитно-грошової політики, проект основних положень якої був представлений сьогодні на засіданні Ради НБУ.
Крім вказаного заходу, документ передбачає кроки по консолідації банківського сектора, в т.ч. за рахунок спрощення процедури злиття і поглинання. "Якщо в цей кризовий період банк, що має належну клієнтську базу, ресурси і ліквідність хоче придбати інший банк - проблемний, ми повинні цьому тільки сприяти", - сказав він.
За його словами, основні положення антикризової кредитно-грошової політики найближчим часом будуть допрацьовані з урахуванням висловлених сьогодні зауважень і опубліковані.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас